Kamberi: Pozita e opozita në Serbi po e akuzojnë njëri-tjetrin për bashkëpunim me Kurtin

Është mbajtur seanca konstituive e Parlamentit të Serbisë. Për këtë detaje ka dhënë deputeti shqiptar, Shaip Kamberi.


Kamberi e quajti seancën si një “Teatër absurd”.

Ai theksoi se në seancë pozita e opozita atje e ka akuzuar njëri-tjetrin për bashkëpunim me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurtin, derisa ka paralajmëruar bashkëpunimin me partinë e Aksionit Demokratik të Sanxhakut, SDA Sanxhak, të udhëhequr nga Sulejman Uglanin.

“Sidoqoftë, bashkë me Ahmedinin dhe Selmën nga SDA do të vazhdojmë angazhimin tonë në një mjedis politik parlamentarë të kontaminuar”, tha Kamberi.

“Përveç verifikimit të mandateve nuk është arritur që të zgjedhet kreu i parlamentit, sepse opozita me protestat përmes fishkëllimave nuk ka lejuar vazhdimin e seancës. Nuk dihet kur do të jetë vazhdimi”, theksoi ai.

Në këtë seancë, përveç betimit të deputetëve nuk është arritur që të përfundohen pikat e tjera të rendit të ditës.

ARTIKUJT E NGJASHËM

PreshevaPRESS siguron draft marrëveshjen e propozuar nga kryetari i KKSH për koalicionin e partive shqiptare pas zgjedhjeve në Bujanoc

PreshevaPRESS

Lëvizja për Reforma: Mustafa një qenie e etur për pushtet dhe i gatshëm për të shkelur mbi çdokend dhe gjithçka

PreshevaPRESS

PDSH dhe PVD do të ndajnë pushtetin në Organin e përkohshëm, PreshevaPRESS mëson ndarjen e pozitave

PreshevaPRESS