Foto: Facebook

Sistemi arsimor në Serbi nga shtatori me ndryshime të shumta

Ministria e Arsimit, në bashkëpunim me Qeverinë e Republikës së Serbisë, ka miratuar një sërë masash me qëllim të përmirësimit të sistemit arsimor në Serbi dhe parandalimit të dhunës ndërmjet bashkëmoshatarëve dhe mësuesve.


Për herë të parë në historinë e arsimit serb, sipas ligjit të ndryshuar, një nxënës do të mund të pezullohet për pesë ditë, aftësitë e tij do të vlerësohen dhe përfshihen në mesataren nga klasa e dytë, për sulmin ndaj një zyrtari në një institucioni arsimor ai do të mund të marrë deri në tre vjet burgim dhe në vend të 30, në një klasë do të qëndrojnë maksimum 28 nxënës.

Është gjithashtu e re që prindërit do të mund të vlerësojnë mësuesit. Nëse të paktën gjysma e prindërve besojnë se mësuesi shkel rregullat, ankesa shkon te drejtori për vlerësim dhe mësuesi nuk përballet me ndëshkim, por edukim dhe këshillim.

ARTIKUJT E NGJASHËM

DASH: Rusia po kërkon të shfrytëzojë tensionet ndëretnike në Kosovë dhe rajon

PreshevaPRESS

Politikani gjerman thotë se mund të rikthehet ideja e shkëmbimit të territoreve Kosovë – Serbi

PreshevaPRESS

Kosova me 1.586.659 banorë rezidentë

PreshevaPRESS