Rezultatet preliminare për Preshevë, në vendvotimin nr.7 ka shanse të përsëritet votimi

Në Preshevë janë mbajtur zgjedhjet lokale, në të cilat të drejtë vote kanë pasur 43457 qytetarë, derisa pjesëmarrja në zgjedhjet lokale në Preshevë deri në orën 20:00 është 33.43 për qind.


Rezultatet preleminare e nxjerrin fitues PVD-në me 4080 vota, e dyta renditet PDSH me 3093 vota dhe APN është e treta me 2856 vota, LR ka fituar 2140 vota dhe renditet në vendin e katërtë, rritje të madhe ka pasur Aleanca për Luginën e cila ka zënë vendin e pestë me 1154 vota, UDSH ka fituar 566 vota dhe renditet në vendin e gjashtë dhe të fundit është Lista Serbe me 641 vota.

Sipas përllogaritjeve të rezultateve preliminare, Partia per Veprim Demokratik do të ketë 11 ulëse në Kuvendin e Preshevës, pas së cilës rradhiten Prtia Demokratike Shqiptare dhe Alternativa për Ndryshim me nga 8 ulëse. Lëvizja për Reforma 6 ulëse, Aleanca per Luginen 3 ulese, Unioni Demokratik Shqiptar 1 ulëse ndërsa Lista Serbe 1 ulëse.

Këto ulëse janë nxjerr pas rezultateve preleminare ndersa uleset e sakta do te dihen pas certifikimit të rezultateve nga Komisioni Komunal Zgjedhor.

Sipas informacioneve që PreshevaPRESS ka marrë, në materjalin zgjedhor të vendvotimit nr.7 në Preshevë ka munguar fleta kontrolluese, e që hedhet në kutinë e votimit paralelisht me fletëvotimin e votuesit të parë. Mbetet të shihet se a do të përsëriten votimet në këtë vendvotim, vendim ky që pritet të miret sot gjat mbledhjes së KKZ-së.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Fakulteti Ekonomik i Suboticës hap konkurisn për pranim të studentëve të ri në Bujanoc

PreshevaPRESS

KKZ në Preshevë mblidhet të hanën për të shpallë rezultatet finale të zgjedhjeve lokale

PreshevaPRESS

Qeveria Serbisë ka vendosor që 17 qershori të jetë ditë jo pune për shkak Bajramit

PreshevaPRESS