Foto / Në Bujanoc mbahet Komiteti i 14-të i Palëve të Interesit, OSBE do të vazhdojë të mbështesë rajonin

Në ambientin e fakultetit ekonomik në Bujanoc sot u mbajt Komiteti i 14-të i Palëve të Interesit  i bashkëkryesuar nga Komisioneri i Lartë i OSBE-së për Pakica Kombëtare dhe Misioni i OSBE-së në Serbi.


“Departamenti i Bujanocit tërheq studentë nga të gjitha komunitetet që jetojnë në Serbinë jugore të cilët dëshirojnë të studiojnë në gjuhën serbe dhe shqipe. Pjesëmarrja e nivelit të lartë nga Ministrja eArsimit, BE-së në Serbi, Këshilli Kombëtar Shqiptar, Shërbimi i Trupit Koordinues, Kryetari i Komunës së Bujanocit, Univerzitet u Novom Sadu, tregon një angazhim të fortë nga institucionet lokale dhe shteti partnerët ndërkombëtarë për të ofruar arsim cilësor për të rinjtë për të përmirësuar punësimin e tyre në të ardhmen”, thuhet në njoftimin e publikuar nga OSBE në Serbi.

Mëtej thuhet se Misioni i OSBE-së në Serbi do të vazhdojë të mbështesë veprime të tilla konkrete dhe shpreson të shohë më shumë investime, zhvillim ekonomik dhe mundësi punësimi në Serbinë jugore për të diplomuarit nga ky departament.

“Mirënjohje rektorit të Universitetit të Novi Sadit dhe Dekanit dhe Zëvendës Dekanit të Fakultetit të Suboticës, për angazhimin e tyre të fortë për të siguruar qëndrueshmëri dhe inovacion të Fakultetit”, ka shkruar OSBE në Facebook.

Today, the 14th Stakeholder’s Committee of the Bujanovac Department for Economics, Subotica Faculty, University of Novi…

Posted by OSCE Mission to Serbia on Friday, 15 September 2023

ARTIKUJT E NGJASHËM

PreshevaPRESS siguron draft marrëveshjen e propozuar nga kryetari i KKSH për koalicionin e partive shqiptare pas zgjedhjeve në Bujanoc

PreshevaPRESS

Lëvizja për Reforma: Mustafa një qenie e etur për pushtet dhe i gatshëm për të shkelur mbi çdokend dhe gjithçka

PreshevaPRESS

PDSH dhe PVD do të ndajnë pushtetin në Organin e përkohshëm, PreshevaPRESS mëson ndarjen e pozitave

PreshevaPRESS