The exterior of a WHO building during an executive board meeting related to the coronavirus disease outbreak—in Geneva, Switzerland on April 6, 2021. REUTERS/Denis Balibouse

OBSH: Pandemia e ardhshme do të na trokasë në derë

Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë u bëri thirrje vendeve që të zbatojnë reformat e nevojshme për t’u përgatitur për pandeminë e ardhshme.


Duke iu drejtuar asamblesë vjetore të OBSH- së në Gjenevë, Tedros Adhanom Ghebreyesus tha se tani është koha për të shpejtuar negociatat që synojnë parandalimin e pandemisë së ardhshme.

“Ne nuk mund ta shtyjmë atë”, tha ai, duke paralajmëruar se pandemia e ardhshme “është e detyruar të trokasë në derë. Nëse ne nuk bëjmë ndryshimet që duhen bërë, atëherë kush do t’i bëjë? Dhe nëse nuk i bëjmë tani, atëherë kur?”, tha ai, raporton Reuters.

Takimi dhjetëditor i OBSH-së përkon me 75 vjetorin e saj dhe do të diskutojë çështjet globale të shëndetit, duke përfshirë pandemitë e ardhshme.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Skenat e tmerrshme nga spitali në Gaza, mes të vrarëve edhe të afërm – gazetari i BBC-së shpërthen në lot

PreshevaPRESS

ISIS-i njofton për vdekjen e liderit

PreshevaPRESS

Rënia e raketës vjet në Poloni, asistenti i presidentit Duda: Ishte e prodhuar në Rusi

PreshevaPRESS