Daçiq: Kosova më parë hap ambasadë në Hënë se në Beograd

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Ivica Daçiq, ka thënë se Kosova më parë do të hapë ambasadë në Hënë sesa në Beograd.


“Për të vazhduar fanta-shkencën që vjen nga Prishtina, doja të thosha se ata do të hapin ambasadë në Hënë sesa në Beograd”, ka thënë ai.

Reagimet e Daçiqit vijnë pasi në media u raportua se ueb-faqja e Ministrisë së Jashtme të Kosovës e përfshin Republikën e Serbisë në listën e ambasadave të saja.

Ai tha se “gënjeshtra të tilla gjithmonë shfaqen para zgjedhjeve”.

Kosova dhe Serbia kanë shkëmbyer zyrtarët ndërlidhës pa status diplomatik, zyrat e të cilëve janë në misionet e BE-së në Kosovë dhe Serbi.

Daçiqi tha se në Beograd janë 72 misione të huaja diplomatike-konsullore të akredituara që përfaqësojnë shtete sovrane dhe të pavarura, por “Kosova nuk jo, as nuk do ta ketë kurrë”. /Klankosova.tv

ARTIKUJT E NGJASHËM

Vrasja në Gjilan – Dënohen Lirim Jakupi, Afrim Ismajloviqi dhe Faton Osmani

PreshevaPRESS

Kurti në Spanjë: Ka forca që synojnë ripërcaktimin e kufijve

PreshevaPRESS

Qëndrimi i Brukselit: Udha e Kosovës në BE varet nga Asociacioni 

PreshevaPRESS