Arrestime në Vrajë e Bujanoc, transportonin emigrantë nga Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria

Policia, Shërbimi kundër Krimit të Organizuar i UKP-së, në bashkëpunim me punonjësit e Policisë së Drejtorisë së Policisë Vrajë, në koordinim me Prokurorinë e Lartë Publike Pirot dhe Prokurorinë e Lartë Publike Vrajë, kanë arrestuar M. V. (30), B. N. (47) në rajonin e Vranjës dhe Bujanocit) dhe N. T. (21) për shkak të ekzistimit të bazave të dyshimit se kanë kryer veprën penale të kalimit të paligjshëm të kufirit shtetëror dhe kontrabandës me njerëz, thuhet në raportin e policisë.


Gjithashtu, kundër dy shtatëmbëdhjetëvjeçarëve do të bëhet kallëzim penal në Prokurorinë e Lartë Publike në Vrajë, për shkak të ekzistimit të bazave të dyshimit se kanë kryer të njëjtën vepër penale.

V., B. N. dhe N. T. dyshohen se kanë lehtësuar tranzitin ilegal përmes Republikës së Serbisë për të paktën 107 migrantë të parregullt nga mesi i korrikut deri në gjysmën e dytë të tetorit 2023, me qëllim të tranzitit të mëtejshëm të paligjshëm dhe kalimit të paligjshëm të kufirit shtetëror.

M.V dhe B.N dyshohet se kanë hartuar një plan veprimi për organizimin e pritjes së migrantëve të parregullt që kanë hyrë ilegalisht në territorin e Serbisë nga Republika e Maqedonisë së Veriut ose Republika e Bullgarisë, jashtë vendit të caktuar për kalimin e kufirit shtetëror dhe i cili më pas, siç dyshohet, u transportua nga N. T.

Dyshohet se ata, në afërsi të kufirit shtetëror të Republikës së Serbisë me Republikën e Bullgarisë, në afërsi të Dimitrovgradit, Pirotit, Bosilegradit dhe Besna Kobilës, me ndihmën e të dyshuarve shtatëmbëdhjetë vjeçarë kanë organizuar kalimin e paligjshëm të migrantëve të parregullt përmes territorin e Serbisë qendrore për në Beograd, me qëllim të kalimit të mëtejshëm të paligjshëm të tyre në vendet e Bashkimit Evropian.

Më pas, siç dyshohet, anëtarët e këtij grupi kriminal ndanin përfitimin financiar të realizuar në varësi të detyrës së tyre në veprimin individual të kryer.

Gjithashtu, gjatë kontrollit në banesën dhe objektet tjera të të dyshuarit, janë konfiskuar përkohësisht telefona celularë dhe dy vetura motorike të udhëtarëve. /Titulli

ARTIKUJT E NGJASHËM

Kandidati për eurodeputet me origjinë nga Medvegja merr mbështetje në Itali

PreshevaPRESS

Komuna e Bujanocit binjakëzohet me Gjirokastrën

PreshevaPRESS

Mustafa vazhdon traditën e Arifit, financon ekskursionin e maturantëve të Preshevës

PreshevaPRESS