PreshevaPRESS

Norvegjia ndalon influencuesit të publikojnë foto pa treguar që kanë përdorur Photoshop

Norvegjia ndalon influencuesit të publikojnë foto pa treguar që kanë përdorur Photoshop

Norvegjia ka miratuar një ligj të ri, i cili ndalon të gjithë influencuesit të publikojnë foto në rrjetet sociale pa treguar që kanë përdorur Photoshop.


Rregullorja e re vjen si një ndryshim në Ligjin e Tregut të Norvegjisë dhe me qëllim trajtimin e standardeve joreale të bukurisë. Ligji u sanksionua nga Parlamenti norvegjez më 11 qershor dhe do të zbatohet për fotot me ndryshime që ndikojnë në madhësi, formë ose lëkurë të trupit të dikujt, përfshirë edhe përdorimin e filtrave të thjeshtë.
Ky ligj do të ndikojë gjithashtu në çdo kompani që reklamon në mediat sociale dhe që modifikojnë postimet për të rritur fushatat e tyre reklamuese dhe të marketingut dhe synon trajtimin e përmbajtjes, të cilat po ashtu nuk do të lejohen të hedhin foto pa treguar që është përdorur Photoshop. /Gazeta.com

ARTIKUJT E NGJASHËM

Lodhja kronike – si ta trajtojmë?

PreshevaPRESS

Mbyllet një nga burgjet më famëkeqe në Meksikë ku janë kryer shumë vrasje

PreshevaPRESS

Dieta më e shëndetshme që vret kancerin, trajton depresionin, migrenën dhe autizmin

PreshevaPRESS