PreshevaPRESS

Valon Nuhiu pjesë e serialit “192 Misioni” që që fillon të shfaqet sonte

Valon Nuhiu pjesë e serialit “192 Misioni” që që fillon të shfaqet sonte

Një serial i ri po zbarkon në tregun mediatik shqiptarë, nga sot nis transmetimi i serialit ‘’192 Misioneri’’.


I titulluar për të lën mëdyshje se çfarë do të ndodhë dhe cka do të shikojmë. Kryesisht I bazuar në Luftën e vitit 98-99në Kosovë, gjurmët e mëdha që ka lën kjo periudhë te të gjithë Kosovarët, viktimat dhe shqiptarët civil të paarmatosur, malltretimi i tyre, zhdukja e një numri të madh si dhe trupat e të zhdukurve që su gjetën kurrë.

Pjesmarrës në këtë serial që po merr vëmendjen e të gjithëve, është edhe aktori i njohur preshevar Valon Nuhiu , i cili do të mundohet të shfaq emocione të vërteta të një të shkuare të hidhur jo vetëm të Kosovës, por dhe preshevarëve që kanë përjetuar bukur keq periudhën e luftës 99-2001. Ai në një intervistë për Preshevapress tregoi mbi rrolin që ka përsipër.

‘’Rroli im në  këtë serial është rroli i Shef Naimit – Drejtues i Stacionit të Policise dhe bazës së AlfaKontrollit .’’ tregon Nuhiu për PreshevaPRESS.

Valon Nuhiu pjesë e serialit “192 Misioni” që që fillon të shfaqet sonte

Seriali si bazë dhe qëllim ka informimin e duhur për të rinjtë nga e kaluara e hidhur që prek thuajse cdo shtëpi Kosovare.

‘’Seriali në koncepkt ka realitetin e luftës në Kosovë gjate viteve 98 ‘ dhe 99 ‘ , pikërisht masakrat dhe torturat, dhunimet që janë berë shqiptarëve në atë kohë . Mendoj , që është më së e nevojshme të tregohet realiteti sidomos të  rinjëve tanë , për luftërat në përgjithësi qe kanë ndodhur në vende të ndryshme , sepse ka të bejë me realitetin, himbjen dhe humbjen e më të dashurve të tyre, një mesazh që jetojmë në kohën e paqes dhe demokracisë dhe seriali ka në thelb pikërisht të vërtetën e luftës në Kosovë gjatë këtyre viteve.” përfundon Nuhiu për PreshevaPRESS.

Aksion, dramë dhe ngjarje të cilat audienca me padurim do të pret t’i zbulojë”. Për të gjitha këto dhe më shumë, ndiqeni sonte dhe çdo të mërkurë në Klan Kosova, duke filluar nga ora 22:15.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Sot nis Festivali i Teatrove në Ferizaj

PreshevaPRESS

Leter vetes – Joe Biden: Nga çdo gja e tmerrshme që të ndodh, diçka e mirë ka me dal!

PreshevaPRESS

Së shpejti një qendër kulturore në Kosovë me emrin e Nexhmije Pagarushës

PreshevaPRESS