PreshevaPRESS

Serbia heq privilegjin ndërmarrësve / Arkë fiskale edhe për bastoret, berberët dhe parukeritë

Nga 1 janari 2022, do të humbin privilegjin e mos regjistrimit të xhiros përmes kasave fiskale sallonet e bukurisë, sallonet e perukerisë, ndërmarrësit dhe sipërmarrësit më të paguar, të cilët deri më tani nuk kanë qenë të obliguar të posedojnë pajisje për të evidentuar tatimin.


Avokatët dhe taksistët do të jenë akoma në gjendje të veprojnë pa pajisje fiskale, por kazinotë, libralidhëset, muzetë, galeritë, ata që merren me aktivitete sportive, argëtuese dhe rekreative dhe aktivitete të tjera të shumta që përjashtohen aktualisht nga ky detyrim, së shpejti do ta humbin atë privilegj.

Fiskalizimi i ri online, i parashikuar nga ligji i miratuar në dhjetor 2020, parashikon detyrimin për të përdorur kasat e reja të parave fiskale në internet, ose më saktësisht – pajisjet elektronike fiskale nga 2022.

Me një dekret të veçantë, Ministria e Financave përcakton se kush mund të jetë i përjashtuar nga ky detyrim. Dekreti u miratua në seancën e Qeverisë në 1 prill, dhe fusha e taksapaguesve u ngushtua në lidhje me rregulloren aktualisht të vlefshme.

Krahasimi i dy dekreteve – të reja dhe të vjetra – mund të shihet se cilat kompani dhe ndërmarrës duhet të blejnë arka të reja fiskale deri në janar.

Privilegji për të punuar pa arka fiskale online akoma i takon taksistëve dhe avokatëve, pastaj aktiviteteve veterinare, shërbimi postar publik, telekomunikacioni, një pjesë e mirë e shërbimeve financiare, arsimi, por pa veprimtarinë nën kodin 85.5, që përfshin pjesë arsimore – siç janë mësimi i gjuhëve, trajnimi për të punuar në kompjuter, shërbime të cilat detyrohen të punojnë me arkat e reja fiskale.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Kryeministër do të bëhet ai që ka vetëm një votë më shumë se tjetri

PreshevaPRESS

SHUHET PARTIA E FORTË

PreshevaPRESS

RTV Dukagjini: Abelard Tahiri i ftuari i radhës nga Gjykata Speciale

PreshevaPRESS