PreshevaPRESS

Instagrami me risi, prezantohen politikat e reja

Facebook Inc.'s Instagram application is demonstrated on an Apple Inc. iPhone in this arranged photograph taken in Washington, D.C., U.S., on Friday, June 17, 2016. In a bid to give its users an incentive to create more content for the photo and video-sharing site, Facebook's Instagram is considering sharing revenue generated from news, sports, celebrities and other content said Carolyn Everson, vice president for global marketing solutions at Facebook. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Rrjeti i njohur social, Instagram, po prezanton politikat e reja duke limituar interaksionet mes adoleshentëve dhe të rriturve për ta bërë më të sigurt platformën e vet për përdoruesit më të rinj.


Aplikacioni ka ndaluar mundësinë që të rriturit t’u dërgojnë mesazhe direkte adoleshentëve që nuk i ndjekin dhe i ka prezantuar “masat e sigurisë” që do t’u shfaqen të rinjve kur të rriturit që u shkruajnë “kanë pasur sjellje të dyshimta”.

Këto masa të sigurisë ua mundësojnë përdoruesve të rinj opsionin që të raportojnë apo bllokojnë të rriturit që u shkruajnë. Masat do t’ua kujtojnë të rinjve që të mos u përgjigjen të rriturve dhe të jenë të kujdesshëm “në ndarjen e fotografive, videove apo informatave me dikë që s’e njohin”.

Njoftimet shfaqen kur sistemet vërejnë sjellje të dyshimta të përdoruesve.

Kompania s’ka dhënë detaje se si funksionojnë këto sisteme, por ka njoftuar se veçoria do të jetë në dispozicion këtë muaj dhe në gjithë botën “së shpejti”.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Arabia Saudite raportohet se pagoi punonjësit e brendshëm për të spiunuar përdoruesit e Twitterit

PreshevaPRESS

Koronavirusi, Twitter u kërkon punonjësve të punojnë nga shtëpia

PreshevaPRESS

Përdoruesit e mediave sociale të jenë në gjendje “të marrin me vete” të dhënat e tyre – kjo është kërkesa që po shtrohet në SHBA

PreshevaPRESS