PreshevaPRESS

PRESHEVË: SUBVENCIONE PËR NDËRMARRËSI DHE DOTACIONE PËR OJQ DHE ORGANIZATA SPORTIVE

Komuna e Preshevës ka hapur konkurs për pjesëmarrje në trajnim për fillimin/avancimin e biznesit dhe ndarjen e mjeteve të pakthyeshme në sferën e ndërmarrësisë, në kuadër të projektit për mbështetje të zhvillimit të sektorit privat në territorin e komunës së Preshevës për vitin kalendarik 2019.

Edhe këtë vit projektin për mbështetje të zhvillimit të sektorit privat në komunën e Preshevës do ta zbatojë komuna e Preshevës në bashkëpunim me agjencionin e akredituar për zhvillim regjional nga Leskovci, Qendrën për zhvillim të Rrethit të Jabllanicës dhe Pçinjës.

Mjetet për realizimin e këtij projektit janë të përcaktuara sipas vendimit të buxhetit programorë të Komunës së Preshevës për vitin 2019, në shumë prej 14.000.000,00 DINARË.

Më shumë informacione rreth konkursit vizitoni faqen e komunës së Preshevës duke klikuar këtu.


Përveç konkursit për fillimin/avancimin e biznesit përmes mjeteve të pakthyeshme të parapara për zhvillimin e ndërmarrësisë, Komuna e Preshevës ka hapur edhe konkursinn për financimin e projekteve të organizatave joqeveritare dhe atyre sportive që funksionojnë në territorin e Preshevës për vitin 2019.

Përmes këtij konkursi publik parashihet shpërndarja e mjeteve të orientuara në bazë të vendimit mbi Programin buxhetor të Komunës së Preshevës për vitin 2019, kryesisht “Dotacionet e organizatave joqeveritare” në shumë prej 8.000.000,00 dinarë.

Përmes këtyre mjeteve synohet të përkrahet realizimi i programeve vjetore dhe projektet e të gjitha llojeve të organizatave joqeveritare, në territorin e Komunës së Preshevës, në pajtim me Rregulloren mbi mënyrën e financimit, kriteret dhe procedurën e ndarjes së mjeteve për shoqatat e qytetarëve. 

Më shumë informacione rreth konkursit vizitoni faqen e komunës së Preshevës duke klikuar këtu.

ARTIKUJT E NGJASHËM

PVD NË BUJANOC ME DY KANDIDAT NË GARË PËR KRYETAR TË KOMUNËS

PreshevaPRESS

RRITET NUMRI I TË PREKURVE ME COVID19 NË KOMUNËN E BUJANOCIT

PreshevaPRESS

QEVERIA HOTI NDAN 200 MIJË EURO PËR KOMUNËN E BUJANOCIT

PreshevaPRESS