PreshevaPRESS

PËRFUNDON MBLEDHJA E SHTABIT TË KRIZAVE NË SERBI: NUK KA LEHTËSIM TË MASAVE

Beograd, 29. januara 2021 - Ministar gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Tomislav Momirovic, ministar prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja Branko Ruzic, premijerka Ana Brnabic, ministar zdravlja Zlatibor Loncar i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojkovic. Ministar zdravlja Zlatibor Loncar (desno). Sednica Kriznog staba za suzbijanje virusa korona, na kojoj ce biti razmatrana aktuelna epidemioloska situacija u zemlji, pocela je jutros nesto posle devet sati u Palati Srbija. Premijerka Ana Brnabic najavila je da ce na danasnjoj sednici Kriznog staba pokrenuti pitanje o eventualnom ukidanju mere za ulazak u Srbiju iz Maðarske uz negativan PCR test. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Shtabi i Krizave i Qeverisë së Serbisë për parandalimin e përhapjes së pandemisë ka vendosur që nuk do të ketë lehtësim të masave epidemiologjike në fuqi.


Shtabi i Krizave ka mbajtur mbledhje mëngjesin e sotshëm, por, megjithëse kishte njoftime se do të propozohej një lehtësim i disa prej masave në fuqi, asnjë masë nuk u revokua ose zbut.

Epidemiologu Predrag Kon deklaroi pas seancës së Shtabit të Krizave, se vihet re një rritje e lehtë e njerëzve të infektuar rishtas, e cila mund të lidhet me kthimin nga vendpushimi i skive dhe me praninë e llojit britanik, prania e të cilit është provuar në disa raste.

Ne e pranuam që festat e ardhshme janë një rrezik shtesë, veçanërisht në një situatë kur ne ende nuk kemi vaksinim me dy doza të vaksinës, tha Kon.

Dr. Kon theksoi se duhet të përpiqemi të mos e përkeqësojmë këtë situatë, dhe kjo është e mundur vetëm duke respektuar masat. Siç tha ai, kjo i referohet veçanërisht rritjes së kontrolleve që mund të pritet në periudhën vijuese, dhe veçanërisht për pushimet në male dhe vendpushimet e skive.

ARTIKUJT E NGJASHËM

KONKURS PËR TRAJNIM NË FUSHËN E GAZETARISË

PreshevaPRESS

OJQ “LIVRIT” TEMË E KARTOLINËS NGA JUGU

PreshevaPRESS

PËRUROHET OBJEKTI I RENOVUAR I STACIONIT SHËNDETËSORË NË MIRATOC

PreshevaPRESS