PreshevaPRESS

PreFoto feston 10 vjetorin në një tjetër nivel

Pas një dekade, ceremonia e festivalit të PreFoto shfaqet live stream për shkak të gjendjes së krijuar nga pandemia. Pasi që ishte e pamundur hapja e festivalit me publik dhe një mbrëmje gala për këtë 10vjetor, ceremonia u desht të mbahej në përmjet studios.Imazhet e prezantuara në këtë ngjarje, u përshkruan si vepra artistike në kërkim të së vërtetës, ngushëllimit dhe humanitetit.

Stilet e ndryshme të këtyre çasteve të aparatit fotografik, nga juria janë konsideruar se dokumentojnë lëvizjet e lira dhe në fokus kanë ngacmimin estetik.

Juria Anke Lengwenus nga Zvicra , Ovi Popi nga Romania, Xhafer Xeka nga Shqipria kanë vendosur që këtë konkurs ta fitojnë nëpërmjet kategorive të selektuara si vijon:

Open Monochrome / PSA  Gold Medal – Barbara Jenkin – Angli / IAAP Gold Medal – Phillip Kwan –Kanada

Open Color / PSA Gold Medal: Ching Chan – Hong Kong / IAAP Gold Medal: Chengbo Sun – Kina

Open Nature / PSA Gold Medal: LI KA WAI  / IAAP Gold Medal: Kai Zheng

Gjithashtu në këtë edicion kanë prezentuar edhe disa fotograf ELITAR NGA BALLKANI të cilët janë jasht konkurimit si: Afrim Spahiu, Andjela Petrovski, Arben Llapashtica, Ardian Fezollari, Arton Humolli, Bleron Caka, Burim Myftiu, Eliza Hoxha, Jetmir Troshani, Mirsad Mujanovic, Rozafa Shpuza, Samir Zahirovic, Shkëlzen Rexha, Vladimir Jovanofski.

Fotografitë e edicionit të dhjetë të “PreFoto” do të qëndrojnë të ekspozuara për disa ditë, më gjatë se zakonisht për shkak të pandemisë në hapësirën e Shtëpisë së Kulturës “Abdulla Krashnica” nëPreshevë.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Java e krenarisë në Prishtinë sjell ekspozitën ‘’QUEIN’’

PreshevaPRESS

PRISHTINA DO TË JETË NIKOQIRE E EVENIMENTIT TË MADH ARTISTIK EVROPIAN “MANIFESTA 14”

PreshevaPRESS

SERIALI I TË GJITHA REKORDEVE

PreshevaPRESS