PreshevaPRESS

MINISTRI LLONÇAR: SHUMICA E OBJEKTEVE NGA E MARTA DO TË PUNOJNË DERI NË ORËN 18⁰⁰

Ministri i shëndetësisë Zllatibor Lonçar tha se Qeveria e Serbisë ka miratuar masa të reja në luftën kundër përhapjes së koronavirusit, me rekomandim të Shtabit republikan të krizave.


Ai njoftoi se mes tjerash është vendosur për shkurtimin e orarit të punës në të gjitha restorantet, kafenetë, baret dhe qendrat tregtare, të cilat do të mbyllen në orën 18⁰⁰. Ministri i shëndetësisë theksoi që barnatoret, pikat e karburantit dhe “ato vende që nuk janë në rrezik” do të vazhdojnë të punojnë.

Ministri Llonçar gjithashtu theksoi se është e detyrueshme mbajtja e maskëd në ambiente të mbyllura, por edhe jashtë, në vendet ku nuk mund të parandalohet kontakti ose ku grumbullohen më shumë njerëz sesa parashikohet sipas masave mbrojtëse për parandalimin e shpërndatjes së pandemisë – siç janë zonat e këmbësorëve ose udhëkryqet.

Ai shtoi se të gjitha tubimet publike janë ndaluar gjithashtu, dhe vuri në dukje se masat do të hyjnë në fuqi të martën në mëngjes dhe do të zgjasin për 10 ditë, derisa gjithçka që duhet të vazhdojë të funksionojë duhet të plotësojë rregullën 4m² për një person.

TË NGJASHME

MËSIMI NGA KLASA E PESTË KALON NË SISTEM ONLINE

PreshevaPRESS

RËNDOHET GJENDJA EPIDEMIOLOGJIKE NË PRESHEVË

PreshevaPRESS

PREJ SOTIT NË FUQI MASAT E REJA

PreshevaPRESS

PreshevaPRESS përdor shtojca për të ofruar shërbim më të mirë. OK Lexo më shumë