PreshevaPRESS

PËR HERË TË PARË NË PARLAMENTIN E SERBISË KA SHQIPTARË NË KRYE TË NJË GRUPI PARLAMENTAR

Deputetët e Kuvendit të Serbisë sot po vazhdon punimet e seancës konstituive që filloi më 3 gusht 2020.


Në seancën e sotme, deputetët duhet të marrin në konsideratë katër pikat e mbetura në rendin e ditës, përkatësisht: zgjedhjen e kryetarit të Parlamentit, zgjedhjen e zëvendëskryetarit të Parlamentit, emërimin e Sekretarit të Përgjithshëm të parlamentit dhe zgjedhjen e anëtarëve të trupave punues.

Kjo ditë shënon herën e parë në historinë e parlamentit të Serbisë që një grup i deputetëve udhëheqet nga një shqiptarë, e që është grupi parlamentar i përbërë nga Alternativa Demokratike Shqiptare dhe Partia e Aksionit Demokratik nga Sanxhaku, i cili udhëheqet nga deputeti Shaip Kamberi.

Gjatë diskutimeve të sotshme në emër të grup parlamentar ADSH – SDA ka folur shefi i saj, Shaip Kamberi, i cili gjatë fjalimit të tij është deklaruar se ky grup nuk do të përkrahë kandidaturën e Ivica Daçiq për kryetar të parlamentit.

TË NGJASHME

KLUBI FUTBOLLISTIK I FEMRAVE”PRESHEVA” TEMË E EPISOTIT TË PARË NË “KARTOLINË NGA JUGU”

PreshevaPRESS

BEJZAD ASLLANI SHPALLET ZYRTARISHT DREJTOR NË ENTIN PARASHKOLLOR “8 MARSI” NË PRESHEVË

PreshevaPRESS

ZAVENDËSKRYETARI I KOMUNËS ALIU MERR KOMPETENCAT E KRYETARIT TË PRESHEVËS

PreshevaPRESS

PreshevaPRESS përdor shtojca për të ofruar shërbim më të mirë. OK Lexo më shumë