PreshevaPRESS

Në Francë mbyllen dhjetëra xhami që nga fillimi i vitit 2020

Ministri i Brendshëm i Francës, Gerald Darmanin, theksoi se me pretendimin “luftë kundër islamizmit radikal” që nga fillimi i vitit 2020 janë mbyllur 73 xhami, shkolla private dhe biznese.

Darmanin në konferencën për media tha se muajin e kaluar në rajonin Herault të vendit janë mbyllur një xhami dhe një shkollë private, ndërsa në rajonet tjera një shoqatë dhe 9 biznese.

Ai tregoi se që nga fillimi i vitit janë mbyllur 73 xhami, shkolla private dhe biznese, duke pohuar se 231 të huaj duhet të deportohen nga vendi për arsye se janë radikalizuar.

Nga ana tjetër Darmanin njoftoi se muajin e kaluar kanë konfiskuar 4,2 tonë drogë dhe janë arrestuar 1.189 persona që kanë trafikuar drogë.

TË NGJASHME

Gjykata në Berlin rrëzon shtetrrethimin pas ankesave të bizneseve të jetës së natës

PreshevaPRESS

Nuk ka “paqe” mes Turqisë e Greqisë! Nisin përgatitjet për luftë

PreshevaPRESS

Pas vrasjes së mësuesit, Franca do t’i dëbojë 231 ekstremistë

PreshevaPRESS

PreshevaPRESS përdor shtojca për të ofruar shërbim më të mirë. OK Lexo më shumë