PreshevaPRESS

KKSH PRITET TË HAPË ZYRE NË KOMUNËN E MEDVEGJËS

Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Serbi do të hapë zyren e saj në Komunën e Medvegjës.

Lajmin për hapjen e zyres së këtij instirucioni në komunën e Medvegjës e ka bër publike kryetari i KKSH-së, Ragmi Mustafa përmes një postimi në profilin e tij në facebook.

Ai ka njoftuar se gjatë ditës së dneshme ka realizuar një takim me kryetarin e Komunës së Medvegjës Nebonsha Arsiq, për të biseduar rreth problematikave ditore me të cilat ballafaqohen shqiptarët e kësak komune.

Në vazhdim po ju sjellim nnoftimin e plotë të Mustafës të publikuar në facebook:

KËSHILLI KOMBËTAR DO TË HAPË ZYRE NË MEDVEGJËN E HARRUAR NGA SHTETI

Dje kam realizuar një vizitë në Mevdegjë, ku kam takuar edhe kryetarin e Komunës, z.Nebojsha Arsiq.

Bashkëbiseduam për një mori temash me të cilat ballafaqohen qytetarët, sidomos çështjet e pasivizimit të vendbanimeve, investimet dhe gjithëpërfshirjen në vendimmarjen e qeverisjes lokale.

Qartë shihet se Medvegja është lënë pasdore nga ana e Qeverisë Republikane, gjë që po ndikon në thellimin e varfërisë, papunësisë dhe pabarazive politike e sociale.

Kësisoj, Këshilli Kombëtar Shqiptar ka vendosur që të hapë së shpejti zyrën e tij në Medvegjë, jo vetëm për të qenë më afër me shqiptarët e kësaj komune, por edhe si shembull që duhet ndjekur nga ana e institucioneve vendimmarrëse shtetërore, për t’i zgjidhur problemet e shumta politike, sociale, ekonomike, shëndetësore, arsimore etj.

Medvegja kërkon qasje, prani dhe përfshirje të veçantë nga ana e organeve qeveritare të nivelit rajonal dhe republikan. Problemet janë të shumta. Ato nuk mund të zgjidhen vetëm nga pushteti lokal.

Është përgjegjësi e shtetit që të kujdeset për të drejtat dhe për mirëqenien e shtetasve të tij, sidomos të vendbanimeve më të pabarabarta.

TË NGJASHME

TIRANA U JEP 30 MIJË EURO SHQIPTARËVE NË LUGINË PËR TË BLERË ABETARET

PreshevaPRESS

SINANI: TAKIME VËLLAZËRORE ME MINISTRAT ZEMAJ DHE BAJRAMI

PreshevaPRESS

MINISTRI ZEMAJ PRITI NË TAKIM NJË PJESË TË DELEGACIONIT POLITIKË NGA LUGINA

PreshevaPRESS

PreshevaPRESS përdor cookies për të ofruar shërbim më të mirë. OK Lexo më shumë