PreshevaPRESS

BE: Dialogu vazhdon të dielën, diskutohet për komunitetet joshumicë dhe pronën

Komisioni Europian / Pixabay

Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano ka paralajmëruar vazhdimin e bisedimeve në Bruksel mes përfaqësuesve të lartë shtetërorë të Kosovës dhe Serbisë.


Stano pohon se të dielën në Bruksel do të vazhdojnë bisedimet mes palës kosovare dhe asaj serbe për temat e ngritura në takimin e fundit në nivelin më të lartë politik.

”Diskutimet do të vazhdojnë mbi temat e ngritura në takimin e fundit politik të nivelit të lartë. Këto janë marrëveshje mbi komunitetet jo-shumicë dhe zgjidhjen e pretendimeve të ndërsjella financiare dhe pronës, e cila është deri në një marrëveshje ligjërisht të detyrueshme”, tha Stano.

Siç shkruan tanjug, Stano deklaron se Serbia, si një vend në procesin e bashkimit me BE, pritet të harmonizojë politikën e saj të jashtme me politikën e BE, duke përfshirë sanksionet e njoftuara kundër atyre që janë përgjegjës për dhunën në Bjellorusi.

”Shpresojmë të shohim së shpejti sanksionet evropiane të njoftuara kundër atyre që janë përgjegjës për shtypjen e papranueshme në Bjellorusi. Ne presim që vendet në procesin e bashkimit me BE të bëjnë përparim në harmonizimin e politikave të tyre me politikat e BE. Kjo nuk është në diskutim”, tha Stano.

TË NGJASHME

Vetëm 24% e komunitetit serb në Serbi pajtohen që Presidenti i Serbisë mundet me qenë shqiptar

PreshevaPRESS

Nga varreza në Serbi deri te vendi i krimit të luftës në Kosovë

PreshevaPRESS

Marrëveshja Kosovë-Serbi: Borrell flet rreth propozimit për shkëmbim të territoreve

PreshevaPRESS

PreshevaPRESS përdor shtojca për të ofruar shërbim më të mirë. OK Lexo më shumë