PreshevaPRESS

SADRIU VAZHDON DENONCIMET PËR KEQMENAXHIMIN E PUSHTETIT LOKAL NË PRESHEVË

Nënkryetari i PDSH-së, Ilir Sadriu,vazhdon të denoncojë për keqpërdorimet e pushtetit lokal.


Sadriu përmes një postimit në profilin e tij në rrjetin social facebook, ka akuzuar pushtetin lokal për mirëmbajtjen e udhës shtetërore të rendit të parë B me numër 42 e cila është në kompetencë të Ndërmarrjes publike “Putevi Srbija”, ndërsa komuna me mjetet vetanake për mirëmbajtje, ka angazhuar kompani të afërta me pushtetin lokal në Preshevë.

Në vazhdim ju sjellim postimin e plotë të Sadriut në facebook:

Si e arritur e madhe u pat cilësuar asfaltimi i udhës shtetërore që kalon nëpër rrugët Vasa Smajeviq, 15 Nëntori dhe atë të Gjilanit.

Kostoja e asfaltimit të një pjese të kësaj udhe e realizuar nga ndërmarrja e rrugëve (Putevi Srbija) duhet të ket qenë mbi 200.000 euro.

Krerët e “ndryshimit” e lejuan, madje me ngulm kërkuan që të asfaltohet e tillë, pa shikuar se çfarë është planifikuar me planin urbanistik të Komunës së Preshevës dhe cilat ishin nismat që kishte ndërmarrë komuna me herët.

Qytetarët janë dëshmitar që pas të reshurave, në mungesë të kanalizimeve atmosferike, kjo zonë vërshohet nga uji duke shkaktuar dëme të konsiderushme edhe nëpër shtëpi të banimit.

Me planin urbanistik të komunës së Preshevës ishte paraparë zgjerimi i udhës shtetërore nga koridori 10 në drejtim të qytetit, sigurimi i kanalizimit atmosferik, rregullimi i trotuarëve, sigurimi i ndriçimit publik, bankinave etj.

Komuna e Preshevës në njoftimin e publikuar me datë 29 korrik 2020, njoftojnë se paskan filluar mirëmbajtjen e infrastrukturës respektivisht pastrimin e kanalit atmosferik në drejtim të Stacionit Hekurudhor, udhë kjo shtetërore, të cilën e paskan emërtuar si rrugë lokale, gjë që nuk është e vërtetë.

Mirëmbajtja e udhës së lartëcekur shtetërore është në kompetencë të ndërmarrjes së udhëve “Putevi Srbija”, ku ky pushtet lokal me herët akuzonin se nuk kemi ditur të bëjmë kërkesa për mirëmbajtjen e saj, gjë për të cilën kaher i kam demantuar.

Tani të njejtit, nuk bëjnë kërkesa ndaj ndërmarrjes kompetente por angazhojnë me fletporosi (PA TENDER) kompani të afërta me pushtetin, me qëllimin e vetëm ngjitjen dorës të njejtëve dhe qarkullimin e parasë publike nga buxheti i Komunës së Preshevës.

Para pak ditësh e pamë që ishte anuluar Tenderi 1 milion €, për trotuarin që kalon në po të njëjtën udhë shtetërore, poashtu në këtë udhë ndodhet edhe Parku i Hajnisë.

Kjo udhë është bërë model turpi, mashtrimi dhe vjedhje!

TË NGJASHME

REAGON KRYETARI I OVL UÇPMB-së, NAZMI HAJREDINI

PreshevaPRESS

KRYETARI I BUJANOCIT KA PRITUR NË TAKIM EPIDEMIOLOGUN TIODOROVIC

PreshevaPRESS

INSPEKTORI PËR KOMUNIKACION SADRIU NJOFTON PËR SINJALIZIMIN E RRUGËVE NË PRESHEVË

PreshevaPRESS

PreshevaPRESS përdor cookies për të ofruar shërbim më të mirë. OK Lexo më shumë