PreshevaPRESS

MË 1 KORRIK KONFIRMOHEN VOTAT PËR 3 DEPUTETËT SHQIPTAR NË PARLAMENTIN E SERBISË

Në bazë të rezultateve nga Komisioni Republikan Zgjedhorë prej 97,23 % të votave të përpunuara  lista shqiptare “Alternativa Demokratike Shqiptare-Lugina e Bashkuar” ka fituar 3 mandate të deputetit në parlamentin e  Serbisë.


Me gjithë këtë votimi për zgjedhjet parlamentare do të përsëritet në 9 qendra të vendvotimit në komunën e Bujanocit.

Sipas renditjes së kandidatëve mandatin nga lista shqiptare e unifikuar e fitojnë Shaip Kamberi nga PVD, Argjend Bajrami nga APN dhe Nadije Beqiri nga PD mirëpo këto rezultate do të konfirmohen pas rivotimit për zgjedhje parlamentare më 1 korrik për, transmeton Titulli.com.

Zgjedhje parlamentare janë mbajtur më 21 qershor në të cilën morën pjesë 3.159.748 votuese nga  6.584.376 sa ka gjithsejtë të drejtë votë ne nivel të Serbisë.

Rivotimi për zgjedhjet parlamentare do të bëhet më 1 korrik dhe partitë shqiptare kanë bërë thirrje për të dalë duke votuat listën shqiptare./Titulli.com

TË NGJASHME

PVD DHE LPD PRO KOALICIONIT SHQIPTAR NË BUJANOC

PreshevaPRESS

CAKAJ FTON SHQIPTARËT E BUJANOCIT TË DALIN NË VOTIME MË 1 KORRIK

PreshevaPRESS

MUSTAFA: S’MUND TË KETË PAQE AFATGJATE MES KOSOVËS DHE SERBISË PA ZGJIDHJEN E ÇËSHTJESH SË LUGINËS

PreshevaPRESS

PreshevaPRESS përdor cookies për të ofruar shërbim më të mirë. OK Lexo më shumë