PreshevaPRESS

Shkrimtari Ali Asllani kthehet si bust në Vlorë

Busti i poetit, shkrimtarit, politikanit të mirënjohur shqiptar vendoset në qendër të fshatit Vajzë të Vlorës, ne vendlindjen e tij.


Në ceremoni morën pjesë shumë personalitete. Deputeti i zonës Vullnet Sinaj, vlerat e Ali Asllanit i shpreh nëpërmjet poezisë së tij “Hakërrim“, vargje aktuale, të cilat tregojnë edhe sot situatën politike në vend.

Ndërkohë pjesë e këtij aktiviteti kanë qenë edhe nipi dhe mbesa e Ali Asllanit të cilët shprehën falenderimet për këtë dhe emocionet e tyre lidhur me prezantimin e bustit te Ali Asllanit.

Ali Asllani një ikon e letërsisë shqipe, por mbi të gjitha një politikan, për qytetin e Vlorës por edhe për fshatin ku u lind, ka lnën vepra të jashtëzakonshme të vlefshme edhe në kohën që jetojmë.

TË NGJASHME

Hapet Luvri/ Vizitorët kthehen pas 16 javësh

PreshevaPRESS

Vdes në moshën 91-vjeçare kompozitori Ennio Morricone

PreshevaPRESS

Takimi historik në Shtëpinë e Bardhë: Richard Nixon – Elvis Presley

PreshevaPRESS

PreshevaPRESS përdor cookies për të ofruar shërbim më të mirë. OK Lexo më shumë