PreshevaPRESS

KRYETARI I KNSH: KËRKON ANGAZHIM DIPLOMATIK DHE SHTETËROR TË SHQIPËRISË NË LUGINË

Përfaqësuesit politik nga Lugina e Preshevës sot kanë përfunduar agjendën  dy ditore në Tiranë, ftesë e bërë kjo nga ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme të Republikës së Shqipërisë, Gent Cakaj.


Edhe pse u raportua se ministri Cakaj takimin e përbashkët me të gjithë liderët e partive politike shqiptare nga Lugina ka thirrur për të adresuar kërkesën e Qeverisë së Shqipërisë për të krijuar një listë të përbashkët për zgjedhjet parlamentare në Serbi, këto zgjedhje nuk përmenden askund as në kumtesën e ministrit Cakaj në facebook në lidhje me takimin e sotshëm.

Përveç deklarimeve të udhëheqësve të partive politike shqiptare në Luginë, pas takimit me ministrin Cakaj ka reaguar edhe Kryetari i Këshillit Nacional Shqiptarë, z.Ragmi Mustafa.

“Republika e Shqipërisë do të ndërmarrë një set të masave që do ta ri dimensionojnë Republikën e Shqipërisë në konsumimin e nenit 8 të Kushtetutës së saj si dhe do të mundësoj që gradualisht shqiptarët e Luginës së Preshevës të institucionalizojnë mbrojtjen e të drejtave individuale dhe kolektive duke u mbështet në dokumentet fondamentale ndërkombëtare e padyshim të shtetit shqiptar.” ka shkruar Mustafa në facebook.

Në vazhdim po ju sjellim postimin e plotë të z.Mustafa, kryetar i Këshillit Nacional Shqiptarë.

Është për të përshëndetur dhe e vlerësoj lartë iniciativën e Ministrit për Evropën dhe Punët e Jashtme të Republikës së…

Publicerat av Ragmi Mustafa Fredag 22 november 2019

TË NGJASHME

TË ENJTEN PRITET LUGINËN TË E VIZITOJNË DY MINISTRAVE TË QEVERISË HOTI

PreshevaPRESS

KËSHILLTARI I PVD-së: QYTETARËT E PRESHEVËS PO BALLAFAQOHEN ME PROBLEMIN E EMËRTIMIT TË RRUGËVE

PreshevaPRESS

RRITET NR I TË PREKURVE ME COVID19 NË KOMUNËN E BUJANOCIT

PreshevaPRESS

PreshevaPRESS përdor cookies për të ofruar shërbim më të mirë. OK Lexo më shumë